Amac groeit hard in omzet en winst

Amac groeit hard in omzet en winst

Apple-verkoper Amac heeft zijn winst het afgelopen boekjaar met 78 procent zien stijgen tot 1,6 miljoen euro. De omzet groeide met 64 procent naar 154 miljoen euro.

Zowel in de winkels als online is het aantal verkochte Apple-producten ‘gigantisch’ gestegen, zegt algemeen directeur Ed Bindels tegen het FD. De verkoop van iPhones groeide met 64 procent het hardst, gevolgd door Macbooks met 61 procent. Verder werden er een kwart meer iPads verkocht, de productgroep die in omzetaandeel het grootst is. Ook groeide het aantal afgesloten leasecontracten met 36 procent en draaide de reparatieservice volgens Bindels goed.

Amac profiteerde van de overname van iCentre in maart vorig jaar, waarmee het winkelbestand in één keer verdubbelde tot 46 vestigingen. De retailer kreeg daarmee voet aan de grond in het noorden van het land, terwijl de oorspronkelijke Amac-winkels vooral in het midden en zuiden gevestigd zijn. Bindels noemde de overname het ‘sluitstuk in de omnichannelstrategie’.

Amac krijgt eind dit jaar de beschikking over 6200 vierkante meter in The Wall, goed voor tien procent van het Utrechtse winkelcentrum. De retailer brengt daar ook de landelijke faciliteiten voor ondersteuning, logistiek en reparatie onder één dak.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!