IKEA schrapt 7500 banen, waarvan 120 in Nederland

IKEA schrapt 7500 banen, waarvan 120 in Nederland

IKEA voert een reorganisatie door, waarbij 7500 banen verloren gaan. Daartegenover staat dat er de komende twee jaar 11.500 nieuwe banen worden gecreëerd, meldt de Zweedse meubelketen.

De 7500 banen hebben vooral betrekking op ondersteunende diensten. In Nederland worden de komende twee jaar 120 banen geschrapt. Tegelijkertijd komen er in ons land vijftig nieuwe arbeidsplaatsen bij, bijvoorbeeld op het gebied van e-commerce. In Zweden verdwijnen naar verwachting 650 banen, waaronder op de kantoren in Malmö, Helsingborg en thuisbasis Älmhult.

IKEA zegt verbeteringen door te willen voeren in alle delen van het bedrijf. “We zullen een geheel nieuwe organisatie introduceren, die beter aansluit bij onze klanten, de toekomst en het voortdurend veranderende winkellandschap”, aldus Hakan Svedman van IKEA Zweden. De retailer zegt dat er nieuwe warenhuizen en stadswinkels worden geopend en dat er veel zal worden geïnvesteerd in digitalisering en duurzaamheid.

Afgelopen mei kondigde IKEA Group al een reorganisatie aan, waarbij 150 banen werden geschrapt in Zweden, Nederland en België. De meeste banen, circa 110, verdwenen in eigen land. Destijds werd gezegd dat er een analyse was gemaakt om te komen tot een ‘eenvoudigere organisatie die flexibeler en minder bureaucratisch is’.

IKEA telt wereldwijd 422 winkels in meer dan vijftig landen. De omzet lag het afgelopen boekjaar op 38,8 miljard euro, waarvan ruim 1,2 miljard euro uit Nederland afkomstig is. Het moederbedrijf van de Zweedse keten is gevestigd in Leiden, terwijl de Nederlandse organisatie is gevestigd in Amsterdam.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!