Website moet Amsterdamse winkels beter vindbaar maken

Website moet Amsterdamse winkels beter vindbaar maken

Het online platform bijons.amsterdam moet ervoor zorgen dat lokale Amsterdamse winkeliers beter gevonden worden. Het initiatief is ontwikkeld in samenwerking met de gemeente Amsterdam.

De website moet de ondernemers naast betere vindbaarheid een steuntje in de rug geven op het gebied van digitalisering. Zo worden samen met partners onder meer online bestel- en betaalmogelijkheden geïntroduceerd en CO2-neutrale levering door de hele stad. Bij sommige winkels is het al mogelijk om direct online te bestellen. Uiteindelijk moet dit initiatief meer klanten naar lokale winkels trekken en de lokale economie versterken. 

Bezoekers van de website zoeken op een product om een Amsterdamse winkelier te vinden. Ook kunnen ze kijken welke lokale ondernemers bij hen in de buurt zitten. Om het initiatief onder de aandacht van de inwoners te brengen, is de hulp ingeschakeld van fotografe Debra Barraud. Zij heeft dertig detailhandelaren in hun eigen winkel geportretteerd. Op deze manier wil zij lokale ondernemers een gezicht geven in het straatbeeld. 

Vanaf deze week kunnen Amsterdammers de pagina bezoeken. Nu zijn ongeveer 350 lokale winkels aangesloten, een aantal dat nog zal uitbreiden.

Reacties 1


Rob van den Noort 22 nov, 11:12

Wat een fantastisch initiatief! Zo kunnen ook de (kleine) lokale retailers overleven en blijft het retail landschap in de stad kleurrijk. Ben benieuwd welke volgende stad zich aanmeldt.....

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!