Jysk groeit met dubbele cijfers in Nederland

Jysk heeft zowel zijn omzet als winstgevendheid in Nederland vorig jaar flink zien oplopen. De Deense winkelketen was goed voor 119,2 miljoen euro omzet en een ebit van 10,6 miljoen euro in ons land.

De omzet ligt 10,9 procent hoger dan een jaar eerder, terwijl de ebit met ruim de helft is gestegen. Wat er onder de streep overblijft, maakt Jysk niet bekend. Vorig jaar werd een nettowinst van 5,4 miljoen euro in Nederland geboekt. Destijds was het voor het eerst dat de woonwinkelketen hier onder de streep een positief resultaat behaalde.

Het afgelopen boekjaar werd vooral binnen de productcategorieën tuinmeubelen, meubelen en woondecoratie meer verkocht. Daarnaast plukt Jysk de vruchten van de ontwikkeling van het assortiment, stelt countrymanager Frank Christant. Daarin wordt de kenmerkende Scandinavische stijl gecombineerd met nieuwe designtrends.

Jysk heeft een nieuw winkelconcept dat meer is gericht op het inspireren van de klanten. “We accelereren de komende jaren het openen van nieuwe winkels en het ombouwen van huidige winkels”, aldus Christant.

Jysk heeft momenteel 94 winkels in ons land, waarvan er vijf in het afgelopen jaar werden geopend. De overkoepelende Jysk Group, die met ruim 2600 winkels in vijftig landen actief is, kwam uit op een omzet van 3,6 miljard en een ebit van 474 miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!