Afhaalstartup ViaTim stapt ook in bezorging

Afhaalstartup ViaTim stapt ook in bezorging

De logistieke startup ViaTim laat consumenten voortaan pakketjes bij buurtgenoten bezorgen in de avonduren. De dienst is een aanvulling op de inmiddels 150 afhaalpunten die het bedrijf in Nederland heeft.

Bij ViaTim nemen particulieren pakketjes aan voor buurtgenoten. Daarmee moeten bezorgers hun pakket altijd kwijt kunnen, in plaats van het weer mee terug te nemen. Webwinkelbestellingen kunnen vanaf nu ook vanuit een ViaTim-punt ’s avonds te voet of per fiets worden bezorgd. Mocht een ontvanger dan niet thuis zijn, dan kan het pakket diezelfde avond alsnog bij het ViaTim-punt afgehaald worden.

Terwijl online alles op ieder moment te koop is, is de bezorging op het moment dat het de bezorger uitkomt, verklaart oprichter Michiel Nieuwkerk in een toelichting op de nieuwe dienst. Met de buurtbezorging van ViaTim kunnen consumenten juist zelf aangeven wanneer het uitkomt het pakket te van iemand uit de buurt.

ViaTim ontving in september een investering waarmee nu het netwerk van afhaalpunten wordt opgeschaald, zegt Nieuwkerk tegen Emerce. Eind dit jaar moeten er 250 zijn, terwijl het uiteindelijke doel achttienduizend is. “Dan is er in elke wijk in Nederland een punt in een straal van vierhonderd meter.”


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!