Veel interesse voor 'gezond' Lesara

Veel interesse voor 'gezond' Lesara

Meerdere kandidaten hebben zich gemeld voor een overname van online modeverkoper Lesara. Een reorganisatie van de noodlijdende Duitse etailer heeft goede kans van slagen, verwacht bewindvoerder Christian Graf Brockdorff.

Lesara wil zijn reorganisatie in eigen beheer uitvoeren en met een nieuwe financiële partner een ‘solide basis’ leggen voor de toekomst. Gezien de grote interesse van investeerders is Brockdorff ervan overtuigd dat er een oplossing komt. “Lesara is een in de kern gezond bedrijf met een competitief businessmodel.” De salarissen van de medewerkers zijn in ieder geval tot eind januari verzekerd.

Lesara vroeg twee weken terug uitstel van betaling aan, maar heeft zijn activiteiten sindsdien ononderbroken voortgezet. De problemen zouden zijn veroorzaakt door de opening van een nieuw distributiecentrum, dat veertig miljoen euro heeft gekost en met leveringsproblemen kampte. De webwinkel zou onlangs tien miljoen euro extra hebben willen ophalen bij zijn bestaande investeerders, maar zonder resultaat. Eerder dit jaar kreeg Lesara al dertig miljoen euro groeikapitaal.

Lesara was vorig jaar goed voor een verlies van vijftien miljoen euro bij een omzet van 71 miljoen. Het platform is in zo'n 25 landen actief, waaronder Nederland.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends