Mexx opent woensdag een nieuwe vestiging in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. De modeketen presenteert er zijn nieuwste winkelconcept en collectie.

Mexx ging zo’n vier jaar terug failliet, waarna het werd gekocht door Eroglu Holding. Onder de Turkse eigenaar verdween het merk langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Vorig jaar zomer werd bekend dat het Nederlandse modeconcern RNF de internationale eigendomsrechten had overgenomen.

Afgelopen maart maakte Mexx al een comeback met een kleine collectie. Daarbij beloofde de nieuwe topman Leo Cantagalli tegenover RetailTrends nog dit jaar de eerste winkels te openen, al dan niet in samenwerking met franchisenemers. “We kijken naar steden als Utrecht, Den Haag, Breda en Maastricht”, zei hij daarover.

Mexx krijgt in Nieuwegein de beschikking over zo’n 330 vierkante meter, in de directe omgeving van modeketens als Mango, Jeans Centre en Esprit. Het merk wordt ook in het buitenland geherintroduceerd, zowel binnen als buiten Europa. “We gaan flagshipstores openen in Parijs, Antwerpen, Amsterdam, Berlijn en München”, aldus Cantagalli.