Failliet Swoop gaat door als Fixers

Refurbished elektronicaverkoper Swoop is overgenomen door branchegenoot Fixers. Het failliete bedrijf gaat verder onder de naam van de nieuwe eigenaar.

Fixers neemt de activiteiten van Swoop over, wat onder meer betekent dat de winkels weer opengaan. Fixers breidt zijn winkelnetwerk door de overname uit naar acht vestigingen. Verder krijgt Fixers een groot aantal mobiele apparaten van merken als Samsung en Apple in handen en behoudt een deel van het personeel van Swoop zijn baan. De merknaam Swoop en website zijn niet overgenomen.

Fixers bouwt met de overname naar eigen zeggen verder aan een landelijk dekkend netwerk. Het bedrijf ziet veel kansen voor het repareren van mobiele devices. Eindgebruikers doen steeds langer met hun oude toestel of kopen een tweedehands model, stelt algemeen directeur Pieter Leeuw. Ook voor het bedrijfsleven is de circulaire economie volgens hem een steeds belangrijker speerpunt.

Fixers nam eerder dit jaar branchegenoot PCservice.nl al over. Het bedrijf zegt binnenkort een geheel nieuwe online portal te lanceren. Fixers is mede opgericht door Stefan Nuijten, die twee jaar terug zijn bedrijf Forza Refurbished verkocht.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!