Met dit vlaggenschip komt Mexx weer thuis

Mexx is terug in de winkelstraat, om precies te zijn in winkelcentrum Cityplaza Nieuwegein. Vier jaar geleden ging het merk failliet en verdween het langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Met de opening van de eerste nieuwe flagshipstore op Nederlands grondgebied is het merk terug in het land waar het ruim dertig jaar geleden allemaal begon.

In Nieuwegein heeft Mexx de beschikking over ruim driehonderd vierkante meter. Architectenbureau Boffi Design mocht de winkel onder handen nemen. Het uiteindelijke resultaat is een minimalistisch en strak concept. Zonder overbodige poespas krijgt het pand een eenvoudige, maar elegante uitstraling. Stoffen zijn in deze winkel alleen terug te vinden in de kledingcollectie. De wanden, vloer en het plafond zijn allemaal voorzien van een strakke betonlaag. Een veertien meter lange etalage geeft voorbijgangers ruim de tijd geeft om een blik op...

Mexx is terug in de winkelstraat, om precies te zijn in winkelcentrum Cityplaza Nieuwegein. Vier jaar geleden ging het merk failliet en verdween het langzaam maar zeker uit het straatbeeld. Met de opening van de eerste nieuwe flagshipstore op Nederlands grondgebied is het merk terug in het land waar het ruim dertig jaar geleden allemaal begon.

In Nieuwegein heeft Mexx de beschikking over ruim driehonderd vierkante meter. Architectenbureau Boffi Design mocht de winkel onder handen nemen. Het uiteindelijke resultaat is een minimalistisch en strak concept. Zonder overbodige poespas krijgt het pand een eenvoudige, maar elegante uitstraling. Stoffen zijn in deze winkel alleen terug te vinden in de kledingcollectie. De wanden, vloer en het plafond zijn allemaal voorzien van een strakke betonlaag. Een veertien meter lange etalage geeft voorbijgangers ruim de tijd geeft om een blik op te vangen van het nieuwe concept. 

Om de gewenste sfeer verder door te voeren is Guzzini Design ingeschakeld om het lichtplan te maken. Nergens zijn de standaard hanglampen of spotjes te vinden. De gehele verlichting is volledig geïntegreerd in de wanden en het plafond. Zo is onder iedere plank een lichtbron aangebracht die niet alleen de kleding goed verlicht, maar ook zorgt voor veel diepte. Verdere verlichting komt van bovenaf. De grote lichtbakken die in het plafond zijn weggewerkt, geven het idee van lichtkoepels.

  

Naast een collectie voor zowel dames, heren als kinderen presenteert Mexx ook een schoenencollectie in de winkel. Alles wordt gepresenteerd op grote massieve blokken en donkere kledingrekken. Opvallend hierin zijn de vierkante zuilen middenin de winkel, waarop ook enkele producten worden gepresenteerd. Opvallend effect hierbij: het lijkt alsof de massieve zuilen doorgezaagd zijn. 

Het afgelopen jaar heeft Mexx zich volledig gericht op de herlancering. In het voorjaar presenteerde het merk al een kleine collectie. Ook toen al sprak de nieuwe topman Leo Cantagalli over het openen van nieuwe winkels, al dan niet in samenwerking met franchisenemers. Toen noemde hij steden als Utrecht, Den Haag, Breda en Maastricht. 

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

€ 10,- voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;
✅ het RetailTrends-magazine (print + online);
✅ dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;
✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!