Unilever-topman Paul Polman stapt op

Unilever-topman Paul Polman stapt op

Paul Polman vertrekt eind dit jaar als ceo van Unilever. Hij wordt opgevolgd door Alan Jope, die momenteel verantwoordelijk is voor de afdeling persoonlijke verzorging binnen het levensmiddelenconcern.

Polman stond tien jaar aan het hoofd van het Brits-Nederlandse concern. Hij heeft zich in die periode in het bijzonder gefocust op het combineren van groei met duurzaamheidsdoelstellingen. Verder heeft hij sterker ingezet op persoonlijke verzorgingsproducten en opkomende landen. Unilever haalt inmiddels meer dan de helft van zijn omzet uit deze Afrikaanse en Aziatische markten.

Polman treedt op 31 december officieel af bij Unilever. In de eerst helft van 2019 blijft hij nog aan om het overgangsproces te ondersteunen, waarna hij in juli het bedrijf verlaat. Zijn opvolger Jope, die al 33 jaar bij Unilever werkt, is onder meer betrokken geweest bij de activiteiten in onder meer Noord-Azië, Afrika en het Midden-Oosten. Wie hem opvolgt bij de divisie persoonlijke verzorging, de grootste tak van het bedrijf, wordt binnenkort bekendgemaakt.

De duurzaamste merken uit het portfolio van Unilever groeien inmiddels beduidend harder dan de rest van het bedrijf. Samen zijn ze goed voor zeventig procent van de omzetgroei van de multinational. Het concern is op weg om tachtig procent van de duurzaamheidsdoelstellingen die in 2010 zijn geformuleerd te halen. “We hebben grote vooruitgang geboekt bij het voldoen van veel van onze ambitieuze doelen en het feit dat onze duurzame merken blijven groeien, laat zien dat dit een bedrijfsmodel is dat werkt”, zei Polman daar onlangs over.
 

Reacties

Laten we zoals de brave media vooral de publiekelijke chantage rondom de dividendbelasting en btw verhoging niet noemen. Mooi weer bericht:) Straks heb je nog een adverteerder tegen je.

Geplaatst door Danny H. op 29 november 2018 om 11:24

Beste redactie, Graag iets meer toegevoegde waarde bieden dan het overnemen van het persbericht van Unilever. Of concentreer je op retailnieuws en laat deze berichtgeving aan andere media over.

Geplaatst door Erik van der Flier op 29 november 2018 om 14:41

Laatste nieuws

RetailTrends