'Het nieuwe IKEA' opent dertig stadswinkels

'Het nieuwe IKEA' opent dertig stadswinkels

IKEA wil in de komende jaren wereldwijd zeker dertig winkels openen in stadscentra. Die moeten ongeveer een kwart van het formaat van een regulier woonwarenhuis krijgen. 

De stadswinkels maken onderdeel uit van ‘het nieuwe IKEA’ dat de komende jaren vorm moet krijgen. Met de kleinere vestigingen in stadscentra wil de meubelretailer toegankelijker worden. Andere maatregelen zijn het terugbrengen van het aantal producten op de winkelvloer, omdat tachtig procent van de klanten zijn zoektocht online begint. "We zien dat de wereld om ons heen verandert en daar willen we deel van uitmaken", aldus head of retail Tolga Oncu tegenover The Wall Street Journal.

Ingka Group, met 367 winkels de grootste franchisenemer van IKEA, maakte donderdag bekend zijn winst in het afgelopen boekjaar met veertig procent te hebben zien dalen naar 1,47 miljard euro. Dat is naar eigen zeggen ‘onderdeel van het plan’ en het gevolg van zware investeringen. Naar verwachting komt de winst vanaf 2022 weer in de lift. “We zitten in een vier jaar durend proces om het bedrijf te transformeren”, aldus cfo Juvencio Maeztu in een toelichting.

IKEA kondigde onlangs al aan in Nederland 120 banen te schrappen. Wereldwijd gaan er 7500 banen verloren, terwijl er in de komende twee jaar 11.500 nieuwe worden gecreëerd.
 

Reacties 1


Truus Veldhuis 20 dec, 01:04

Waarom is er geen IKEA in de provincie Zeeland????

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!