Boekhoorn commissaris van HEMA, invloedrijke Andrew Jennings weg

Met de overname van HEMA door Marcel Boekhoorn is de raad van commissarissen formeel afgetreden. Dat betekent onder meer dat president-commissaris Andrew Jennings (foto) bij de winkelketen is vertrokken, bevestigt een woordvoerder tegenover RetailNews.

De raad van commissarissen bestond naast Jennings uit Robert Darwent, James Cocker, Anders Moberg en Tanja Dik. De nieuwe rvc heeft vooralsnog twee leden: Marcel Boekhoorn zelf en Wilco Jiskoot, die voorzitter is. Jiskoot is voormalig bestuurder van ABN Amro en al jarenlang adviseur van de nieuwe HEMA-eigenaar.

HEMA zoekt nog naar andere leden voor de raad van commissarissen. “We verwachten dit begin volgend jaar rond te hebben”, aldus de zegsman.

Andrew Jennings, voormalig directeur van bekende warenhuizen van over de hele wereld, werd in april 2015 samen met topman Tjeerd Jegen gepresenteerd. In het boek ‘HEMA, de onwaarschijnlijke ontsnapping van een nationaal icoon’ schrijft auteur en onderzoeksjournalist Stefan Vermeulen dat Jennings al in de maanden ervoor aanschoof in directiemeetings van HEMA. In een bijeenkomst met senior managers claimt hij zelfs dat Jegen zijn loopjongen is. ‘Ik heb iemand gezocht die zou doen wat ik zeg’, zou hij hebben gezegd. 

In het decembernummer van RetailTrends verschijnt een interview met Andrew Jennings over zijn ervaringen in de retail. Zijn belangrijkste les: “De consument is niet langer king, hij is een superbeing.” Nog geen member van RetailTrends? Kijk hier voor meer informatie over een membership.

Reacties 2


R.H. Koornstra 30 nov, 15:54

Ik vrees, eerlijk gezegd, dat Jegen m.b.t. zijn vrijheid van handelen met die overname van de regen in de drup terecht is gekomen.


Ton Bos 30 nov, 16:06

Ben benieuwd of Jiskoot, net als voor de overnames van Jumbo, ook voor Hema de weg naar de EZ garantiekredieten weet te vinden.
Zonder overheidsgarantie wordt het aantrekken van nieuwe financiering m.i. heel moeilijk.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!