IKEA opent in hartje New York

IKEA opent in hartje New York

IKEA opent komend voorjaar een vestiging van zijn Planning Studio-concept in Manhattan. Het betekent de eerste stadswinkel voor de meubelretailer in de Verenigde Staten.

De winkel komt aan Third Avenue en richt zich op ‘slimme oplossingen’ voor het wonen in kleine ruimten in de stad. Klanten krijgen er de mogelijkhed producten te ontdekken, selecteren en bestellen om thuis te laten bezorgen. New York is ‘de natuurlijke keuze’ voor de eerste stadswinkel in de VS, zegt countrymanager Lars Petersson. “Het is de meest levendige, dynamische stad in de VS en het epicentrum van de detailhandel, het bedrijfsleven en de cultuur.”

Het concept van de Planning Studio is gecreëerd in samenwerking met New Yorkers, die de kans kregen hun input te leveren. De winkel betekent een aanvulling op de bestaande woonwarenhuizen in Brooklyn, Elizabeth, Long Island en Paramus, die volgens IKEA ‘een vitaal onderdeel van de IKEA-ervaring’ blijven. De retailer laat verder weten zijn vestiging in Brooklyn te vernieuwen.

De eerste vestiging volgens het nieuwe stadswinkelformat van IKEA opende in oktober in Londen. De woonwinkelreus maakte vorige week nog bekend de komende jaren wereldwijd zeker dertig winkels te willen openen in stadscentra.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!