Bakker.com in handen van voormalig Wehkamp-eigenaren

Bakker.com in handen van voormalig Wehkamp-eigenaren

Plantenverkoper Bakker.com wisselt voor de tweede keer dit jaar van eigenaar. Het bedrijf is volgens het FD overgenomen door Paul Nijhof en Berend van de Maat, twee oud-eigenaren van Wehkamp.

Investeringsmaatschappij Yellow & Blue van het duo heeft de meerderheid van de aandelen overgenomen. Globitas, dat het bedrijf eerder dit jaar doorstartte na het faillissement, behoudt een minderheidsbelang en blijft eigenaar van het vastgoed. Erwin van Cooth blijft aan als ceo. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

Nijhof vertrok in 2013 na ruim twaalf jaar als ceo van Wehkamp, terwijl Van de Maat in 2010 na negentien dienstjaren opstapte als financieel topman. Beide behielden nog wel een aandeel in moederconcern RFS Holland Holding, dat zij in 2015 verkochten aan investeerder Apax.

Bakker.com was als postorderbedrijf in zeventien landen actief. Na de doorstart werden de internationale kantoren gesloten en de verkoop van tuinbouwproducten in een aantal verlieslatende landen gestaakt. 

Bakker.com werd begin dit jaar failliet verklaard en startte door met vijftig van de tweehonderd medewerkers. Inmiddels heeft de etailer weer tweehonderd mensen in dienst. In de nieuwe opzet wordt de samenwerking aangegaan met andere e-commercespelers en retailers. “Deze kunnen gebruikmaken van het platform en van onze expertise en tegelijk meeliften op een snelgroeiende online markt voor groenproducten”, zei Van Cooth daar eerder over.

Reacties 1


K Koot 25 sep, 00:26

Door start is het niet !
Dan had je al die ontslagen mensen een transitie vergoeding gegeven en waren er geen nieuwe contracten gegeven waar iedereen veel tijd heeft ingeleverd zoal adv 50 plus dagen .

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!