Peek & Cloppenburg opent webwinkel in Nederland

Peek & Cloppenburg start ‘in de nabije toekomst’ met online verkoop in Nederland. Dat maakte de Duitse modeketen bekend bij de presentatie van zijn resultaten over het afgelopen boekjaar.

De Nederlandse webwinkel is onderdeel van de strategie om verder te digitaliseren en het bereik met e-commerce uit te breiden. Wanneer de webshop er precies komt, is niet bekendgemaakt. Momenteel is Peek & Cloppenburg online actief in Duitsland, Oostenrijk en Polen. De retailer had ooit zestig winkels in Nederland, maar is nu alleen nog gevestigd in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.

Peek & Cloppenburg deed vorig jaar vooral goede zaken in het buitenland, waar de omzet met dertien procent toenam tot 735 miljoen euro. Vooral in Oost-Europa werd meer verkocht. De omzet in Duitsland bleef vrijwel stabiel met net geen anderhalf miljard euro. De ebitda kwam uit op 86 miljoen euro, met een marge van 5,8 procent. Het lopende boekjaar verwacht Peek & Cloppenburg vergelijkbare resultaten.

Het modehuis zegt verder dat de verkopen vooral in de grotere winkels tegenvielen, waarop maatregelen worden aangekondigd. Zo wordt gedacht aan het verkleinen van vestigingen en onderverhuur van winkelruimte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!