Zwaar verlieslatend Gerry Weber sluit 230 winkels

Zwaar verlieslatend Gerry Weber sluit 230 winkels

Gerry Weber is het afgelopen boekjaar diep in de rode cijfers beland. Het nettoverlies kwam uit op 148,1 miljoen euro, waar een jaar eerder nog een winst van 10,3 miljoen werd behaald. Dat laat het Duitse modeconcern weten bij de bekendmaking van de voorlopige jaarcijfers.

De terugval is onder meer het gevolg van 63,3 miljoen euro aan herstructurerings- en advieskosten. Ook was er sprake van een bijzondere waardevermindering en afschrijvingen voor in totaal 69,3 miljoen euro. De ebit over de twaalf maanden tot eind oktober was 15,5 miljoen euro negatief, tegenover 19,9 miljoen euro positief een jaar eerder.

Gerry Weber is niet tevreden met de resultaten, maar ze komen tegelijkertijd niet als een verrassing. “Met de aanpassingen die we hebben gedaan, verkrijgen we de nodige flexibiliteit en leggen we een duurzame basis voor het terugwinnen van de vroegere kracht van het bedrijf”, aldus chief restructurering officer Florian Frank. Hij hoopt voor eind volgende maand overeenstemming te bereiken met alle schuldeisers en grote aandeelhouders over een nieuwe financiering.

Het modeconcern laat verder weten flink te willen reorganiseren, waarbij zowel banen in de winkel als bij ondersteunende diensten verdwijnen. Ook gaan zo’n 230 winkels op slot.

Hoeveel ontslagen er vallen en waar de winkels dichtgaan, heeft Gerry Weber nog niet bekendgemaakt. Het bedrijf heeft wereldwijd zo’n eigen 1.270 winkels, waarvan zo’n vierhonderd onder de vlag van Hallhuber. In Nederland heeft Gerry Weber zo'n veertig vestigingen.

Reacties 4


Rad Iostil 11 dec, 14:04

[Deze reactie is door de gebruiker verwijderd]

Reinder Koornstra 11 dec, 15:13

Het bedrijf moet natuurlijk wat, in deze situatie. Maar voor Nederland betekent het wel dat in veel van onze middelgrote steden opnieuw gaten zullen vallen in het modeaanbod.


Charlotte Huisman 11 dec, 17:08

Jammer maar hoop toch dat er outlets overblijven


Charlotte Huisman 11 dec, 17:11

Jammer weer een fijne zaak weg

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!