Personeel de Bijenkorf voert actie voor meer loon

Personeel de Bijenkorf voert actie voor meer loon

Medewerkers van de Bijenkorf voeren vanaf dinsdag een protestactie voor een betere cao. Zij mikken samen met vakbond FNV op een loonsverhoging van 3,5 procent voor iedereen.

Van een staking is geen sprake, maar medewerkers die meedoen aan de actie dragen een speldje in de vorm van een bij. Ook is een videoboodschap verspreid via social media. Naast meer loon wil het personeel inspraak over de roosters, een betere balans tussen werk en privé en meer medewerkers in de winkels. Hoeveel medewerkers er actievoeren is niet bekend.

Bij het laatste bod van de Bijenkorf voor een nieuwe cao, eind vorige maand, werd duidelijk dat er geen algemene loonsverhoging in zit. De warenhuisketen koppelde een salarisstijging aan een beoordelingssysteem, waarbij de lonen met 1,5 tot 4,5 procent omhoog gaan. FNV noemt dit systeem, waarbij medewerkers met een score van 1 tot 4 worden beoordeeld, ‘omstreden’ en pleit voor een hoger salaris voor al het personeel. De vakbond wijst daarbij op de 'bloeiende omzet- en winstcijfers' van de retailer.

De Bijenkorf heeft in Amsterdam wijzigingen doorgevoerd aan zijn beoordelingssysteem na protest van de vakbond. De wall of fame werd geschrapt en klanten hoeft niet meer te worden gevraagd de naam van de verkoper op het feedbackformulier in te vullen.
 

Reacties

Ze mogen blij zijn dat ze werk hebben! Kijk naar V&D hoe het daarmee is afgelopen!

Geplaatst door T D op 11 december 2018 om 16:46

Laatste nieuws

RetailTrends