Piet Zoomers houdt twee winkels over

Piet Zoomers houdt twee winkels over

Piet Zoomers neemt ook afscheid van zijn winkel in Enschede. De lokale franchisenemer verkoopt de modezaak in winkelcentrum Koningsplein aan Van Uffelen Mode, schrijft Tubantia.

Piet Zoomers verkocht vorig jaar al zijn winkels in Arnhem, Hengelo, Oldenzaal en Zwolle aan Van Uffelen. In de tussentijd sloot het bedrijf ook zijn deuren in Lochem, waardoor alleen de zogenoemde Modemall in Wilp en Citymall in Den Bosch overblijven.

De modeketen is volgens directeur Richard van Roon nog met Van Uffelen in gesprek over de overdracht in Enschede. Piet Zoomers wil zich richten op zijn grote winkels voor funshoppen. “Het ligt niet in de lijn der verwachtingen dat we met fysieke winkels elders in het land gaan uitbreiden”, aldus Van Roon.

Piet Zoomers besloot eerder al te vertrekken uit Doetinchem en Apeldoorn. Van Uffelen maakt juist een flinke groei door, nadat eerder al elf failliete filialen van HoutBrox werden doorgestart. Het bedrijf uit Delft heeft nu zo’n veertig vestigingen.

Reacties

Zalando op weg naar de 2 miljard omzet in 2020 (alleen in Nederland hè). Het is dus niet zo vreemd dat er steeds meer stenen winkels verdwijnen. Tegen dit soort giganten die zonder knipperen 50 miljoen verlies in een kwartaal nemen is geen kruid gewassen. Misschien dat de nieuwe wet tegen Geo Discriminatie het locale tij kan keren.

Geplaatst door Hugo Vis op 11 december 2018 om 11:27