Detailhandel in actie tegen 'boete' op seizoenswerk

Detailhandel in actie tegen 'boete' op seizoenswerk

INretail komt samen met werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB Nederland in actie tegen een nieuwe wet die tijdelijk werk duurder maakt. Samen met zes andere branches wordt in Den Haag een manifest overhandigd aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Het kabinet wil tijdelijke arbeid duurder maken, om werkgevers te stimuleren mensen sneller in vaste dienst te nemen. Zo wordt onder meer de WW-premie bij tijdelijke contracten hoger dan bij vaste. Verschillende branches die deels afhankelijk zijn van seizoenswerk, waaronder de detailhandel, vrezen dat de kosten daarvan oplopen tot honderdduizenden euro’s per jaar.

Het opvangen van seizoenpieken en tijdelijk extra werk laten zich niet vangen in een vast contract, vindt INretail. In het gezamenlijke manifest vragen de organisaties de politiek om tijdelijk werk serieus te nemen en de wet aan te passen. Ze willen geen hogere WW-premie en transitievergoeding voor seizoenswerk. Ook willen ze de flexibiliteit rond oproepcontracten behouden.

De ondernemers wijzen erop dat verhoging van de kosten en beperking van de mogelijkheden van tijdelijke arbeid geen extra vaste banen oplevert. Het werk zal alleen ‘onbetaalbaar’ worden, vrezen zij. Dat zou ertoe kunnen leiden dat tijdelijke krachten hun baan verliezen of de prijzen omhoog gaan. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!