Hans Anders neemt eyes + more over

Hans Anders neemt eyes + more over

Hans Anders is de nieuwe eigenaar van branchegenoot eyes + more. Daarmee wil de Nederlandse optiekketen zijn Europese footprint versterken. Welk bedrag er met de overname is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

Eyes + more is een goede ‘strategische fit’ voor Hans Anders, zegt ceo Bart van den Nieuwenhof. “Met de overname wordt Hans Anders de leidende Noordwest-Europese optiekretailer in het groeiende value for money-segment.” Het concept van eyes + more blijft behouden en zal zijn winkelbestand blijven vergroten, terwijl Hans Anders synergievoordelen verwacht door de grotere inkoopkracht.

Hans Anders vergroot zijn Europese aanwezigheid door de overname van drie naar vijf landen. Naast Nederland, België en Zweden worden nu ook Duitsland en Oostenrijk toegevoegd. Vooral bij onze oosterburen ziet de brillenketen goede kansen. Het is met 6,2 miljard dollar de grootste optiekmarkt van Europa en vertoont bovendien een stabiele jaarlijkse groei van zo’n drie procent.

Eyes + more is de afgelopen jaren naar eigen zeggen hard gegroeid, vooral door nieuwe winkelopeningen in Duitsland. De keten werd in 2005 opgericht in Nederland, maar is vooral in Duitsland sterk vertegenwoordigd. Daar bevinden zich 119 van de 170 winkels en wordt 75 procent van de omzet gerealiseerd. De formule heeft verder 33 vestigingen in Nederland, tien in België en acht in Oostenrijk.

Door de focus op het ‘value for money’-segment besloot Hans Anders zich begin dit jaar terug te trekken uit Frankrijk. Daarmee verloor de retailer zo’n zestig van de in totaal ruim vijfhonderd winkels in Europa.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends