IKEA verhuurt meubelpakketten in Amsterdam

IKEA verhuurt meubelpakketten in Amsterdam

IKEA start vrijdag zijn eerste proef met meubelverhuur in Nederland. De retailer gaat daarvoor een samenwerking aan met woningcorporatie Stadgenoot in Amsterdam.

Nederland geldt als proeftuin voor het nieuwe verhuurmodel. De test loopt in het nieuwe wooncomplex Stek Oost en is gericht op jongeren tussen de achttien en 27 jaar. Zij kunnen bij IKEA een meubelpakket huren voor minimaal twee jaar. Na de huurperiode kunnen klanten de huur verlengen, de meubels voor een klein bedrag overnemen of ze teruggeven aan de retailer.

IKEA biedt ook een reparatieservice en geeft inspiratie en tips om meubels een nieuwe look of functie te geven. Jongeren hechten steeds minder waarde aan het bezitten van spullen, zegt country sustainability manager Alberic Pater van IKEA Nederland. “Huren in plaats van kopen past daar goed bij.”

Stek Oost is ‘een logisch startpunt’ om hergebruik van meubels door verhuur aan jongeren als duurzaam businessmodel te testen, aldus Pater. “De lessen die we hieruit halen nemen we mee in de ontwikkeling van diverse andere circulaire modellen die we komend jaar willen gaan testen.” Hij noemt het verhuren van boxsprings als voorbeeld. 

IKEA liet deze week al weten op korte termijn te beginnen met verhuur in Nederland. De stap past naar eigen zeggen bij de ambities om in 2030 een klimaatpositief en circulair businessmodel te voeren.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!