Tender Women deels gered door voormalig eigenaar

Tender Women deels gered door voormalig eigenaar

Drie van de vier winkels van Tender Women worden doorgestart door de Doetinchemse kledingzaak Mission. Daarmee komt de begin deze maand failliet verklaarde modeketen weer in handen van zijn vorige eigenaar.

De winkels in Lichtenvoorde, Zevenaar en Ermelo heropenen later deze week hun deuren. Alleen de verliesgevende vestiging in Emmeloord, die de andere winkels zou hebben meegesleurd in een faillissement, blijft definitief gesloten. Twaalf van de zeventien medewerkers gaan mee naar de nieuwe eigenaar. 

Mission-eigenaar Dick Pardijs was tussen 2003 en 2008 al eigenaar van Tender, dat toen ook failliet verklaard werd. Vijf van de tien winkels werden destijds overgenomen door Max Feldbrugge. “Voor mij is met deze overname de cirkel rond", zegt Pardijs tegen De Gelderlander.

Mission heeft winkels in Doetinchem en Veenendaal en richt zich net als Tender Women op damesmode. De retailer heeft naar eigen zeggen de missie om de kledingmarkt te verduurzamen, onder meer door hergebruik van materialen en de samenwerking met ‘groene’ modemerken. 
 

Reacties