Swiss Sense wil af van 'chaotische' KFC

Swiss Sense wil af van 'chaotische' KFC

Swiss Sense eist bij de rechter dat KFC zijn pas geopende drive-through in Den Bosch per direct sluit. Iedere dag dat die geopend is, kost de beddenketen omzet, stelde de retailer volgens het Brabants Dagblad in een kort geding.

De komst van KFC op de Bossche Woonboulevard heeft volgens Swiss Sense ‘drukte en chaos’ met zich meegebracht. Zo zijn er parkeerplaatsen verdwenen, is er overlast door wachtende auto’s en afval en is de winkel minder zichtbaar door menuborden en andere palen die in de weg staan. “Een mooie, brede stoep is ingeruild voor een chaotische situatie met een drive-through”, aldus advocaat Egbert Schelhaas.

KFC stelt dat Swiss Sense juist blij moet zijn met de komst van het fastfoodrestaurant en noemt het ‘een raadsel’ waarom het nadelig zou zijn. “Zo’n toeloop aan mensen die allemaal Swiss Sense zien, dat zou de winkel juist moeten toejuichen.” De rechter doet over vier weken uitspraak.

Swiss Sense probeerde de komst van KFC al eerder via de rechter tegen te houden, maar kon niet voorkomen dat de Amerikaanse formule twee weken terug zijn deuren opende. De beddenretailer voert nu twee rechtszaken. Van de pandverhuurder eist Swiss Sense dat de drive-through verdwijnt, terwijl de gemeente alle vergunningen voor het hele restaurant zou moeten intrekken. Een fastfoodzaak hoort niet thuis in een pand voor woonwinkels, stelt de retailer.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!