Nieuwe president-commissaris Blokker Holding is expert in overnames

Nieuwe president-commissaris Blokker Holding is expert in overnames

Michiel Witteveen is teruggetreden uit de raad van commissarissen van Blokker Holding. Hij blijft wel aan als ceo van de holding boven winkelketen Blokker.

Witteveen werd begin dit jaar benoemd tot president-commissaris als opvolger van Abel Slippens. Hij werd na het vertrek van ceo Casper Meijer waarnemend ceo, waarmee zijn invloed binnen het winkelconcern toenam. Zijn opvolger als voorzitter van de rvc van Blokker Holding is Barbara van Hussen. Zij is advocaat en partner bij JanssenBroekhuys Advocaten.

Van Hussen heeft volgens Blokker Holding veel ervaring in de rechtspraktijk, voornamelijk op het gebied van fusies, overnames en private equity. Ze adviseert naar eigen zeggen 'ondernemingen, familiebedrijven, private equity-investeerders en venture capital-partijen bij fusies en overnames in de mid-market'.

Van Hussen wordt als ‘een welkome versterking' gezien, nu voor winkelketen Blokker een nieuwe eigenaar wordt gezocht. Vorige maand werd bekend dat er onder leiding van Witteveen al een aantal oriënterende gesprekken met potentiële kopers is gevoerd. Hoever het verkoopproces inmiddels is gevorderd, is niet bekend.

Naast Van Hussen bestaat de raad van commissarissen nog uit Jolanda Poots-Bijl en Roland van Kralingen. Met de ontmanteling van Blokker Holding houdt de houdstermaatschappij op termijn op te bestaan.

Lees in het jaaroverzicht op RetailTrends meer over de ontmanteling van Blokker Holding.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!