The TailorMates alsnog verkocht aan andere maatpakkenverkoper

The TailorMates alsnog verkocht aan andere maatpakkenverkoper

Misura Sartoria heeft voor 57 duizend euro de inventaris en goodwill van The TailorMates overgenomen. De maatpakkenspecialist met vestigingen in Rotterdam en Amersfoort opent medio januari zijn deuren op de plek van zijn failliete branchegenoot.

Misura Sartoria was vlak voor het faillissement al in onderhandeling over de overname van The TailorMates, maar zag daar op het laatste moment vanaf. Eigenaar Ronald Gans zag zich vanwege een liquiditeitstekort genoodzaakt de stekker uit zijn bedrijf te trekken.

The TailorMates heeft de afgelopen jaren veel schulden opgebouwd, met name door investeringen op het gebied van marketing. Ook werd een dameslijn uitgerold die weinig succesvol bleek. De afgelopen vier jaar bedroeg het verlies telkens tussen de 130 en 185 duizend euro. De jaaromzet tot aan het faillissement lag op ruim zes ton.

Misura Sartoria was één van de negen kandidaten die zich bij curator Su-Chun Lin meldde met interesse in de overname van de activiteiten van de Amsterdamse retailer. Door nog voor het sluiten van de biedingstermijn een huurovereenkomst te sluiten met de verhuurder van het winkelpand van The TailorMates op de Zuidas te sluiten, zag de curator zich genoodzaakt alleen met Misura Sartoria te onderhandelen. De winkelvoorraad maakt geen onderdeel uit van de deal.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!