Online winkelen neemt vlucht onder ouderen

Online winkelen neemt vlucht onder ouderen

Het aantal Nederlanders dat online winkelt is dit jaar verder toegenomen. 78 procent van de Nederlanders van twaalf jaar en ouder hebben in 2018 iets online gekocht, wat neerkomt op zo’n elf miljoen mensen. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Vorig jaar zei 76 procent goederen en diensten online aan te schaffen, terwijl het aandeel in 2012 nog op 64 procent lag. Vooral onder 65-plussers is het aandeel online kopers sterk gestegen. Kocht in 2012 een kwart van de ouderen iets online, dit jaar is dat 45 procent. 

Van de 25- tot 45-jarigen winkelt 94 procent online en van de 45- tot 65-jarigen 83 procent. Die cijfers lagen zes jaar geleden nog op respectievelijk 83 en 64 procent. 

Het aandeel shoppers dat in de afgelopen drie maanden online heeft gewinkeld is tussen 2012 en 2018 toegenomen van 46 naar 64 procent. Ook de frequentie en waarde van online aankopen stijgen. Een kwart van de Nederlanders kocht drie tot vijf keer iets in de afgelopen drie maanden online. Tien procent deed dat zes tot tien keer en negen procent deed meer dan tien online aankopen.

Een kwart van de Nederlanders gaf in de afgelopen drie maanden tussen de honderd en vijfhonderd euro online uit. Zes procent kocht voor minstens duizend euro online. Zes jaar geleden lagen die percentages nog op respectievelijk achttien en drie procent.

Kleding en sportartikelen (56 procent) worden het vaakst online gekocht en laten samen met huishoudelijke goederen en apparaten (38 procent de grootste groei zien. 69 procent kocht iets bij Nederlandse webwinkels, terwijl een op de drie ook in andere EU-landen heeft gewinkeld. Een kwart koop producten uit andere delen van de wereld.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!