Naam van Swoop verkocht aan andere branchegenoot

Ook de immateriële activa van de failliete refurbished elektronicaverkoper Swoop zijn verkocht. Branchegenoot iUsed heeft 132.500 euro neergelegd voor onder meer de goodwill en merkrechten, terwijl ook de promotiematerialen bij de deal zijn inbegrepen. Dat blijkt uit het faillissementsverslag van curator Matthijs Steenpoorte.

Vorige maand maakte Fixers - een andere branchegenoot - al bekend onder meer de winkels en een deel van het personeel van Swoop over te nemen. Fixer legt een bedrag van 320 duizend euro neer voor de voorraden. Ook zijn de goodwill en merkrechten van zusterformule Smartrepair overgenomen voor twintigduizend euro. In totaal levert de verkoop van de failliete keten dus bijna een half miljoen euro op.

Swoop werd zo’n vier jaar geleden opgericht. Door een sterke groei stegen de kosten en werd oprichter Joshua Kappen naar eigen zeggen geconfronteerd met een tekort aan werkkapitaal. Ook namen vorig jaar de orders van een belangrijke afnemer af, waardoor de omzet achterbleef. Toen financiers niet bereid bleken om meer geld in het bedrijf te stoppen, werd besloten het faillissement aan te vragen.

Swoop was vorig jaar goed voor een omzet van 12,6 miljoen euro. Het verlies lag net onder de twee miljoen euro.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!