Iconische Amsterdamse muziekwinkel weg om toeristen

Iconische Amsterdamse muziekwinkel weg om toeristen

Muziekwinkel Dirk Witte aan de Vijzelstraat in Amsterdam vertrekt na tachtig jaar uit de hoofdstad. De activiteiten worden voortgezet in Utrecht.

De winkel is volgens AT5 een begrip in de buurt. Vanwege strengere regels voor automobilisten, waardoor klanten de winkel moeilijker weten te vinden, en het toenemend aantal toeristen gaat de retailer weg uit de stad. Dirk Witte vindt toeristen geen geschikte doelgroep, zegt eigenaar Barry Witte. “Dan verkoop ik heel veel ukulele's en t-shirts, dat is mijn vak niet.” Dirk Witte verhuist naar de Amsterdamsestraatweg in Utrecht.

250 winkels en horecagelegenheden van lokale Amsterdamse ondernemers kregen onlangs het keurmerk De Goede Zaak Amsterdam. Het is een initiatief van de gelijknamige stichting, die zich inzet voor herstel en behoud van diversiteit van het winkelaanbod in de hoofdstad. Amsterdam strijdt al langer tegen de verschraling van het winkelaanbod, door onder meer toeristenwinkels aan banden te leggen. Ondanks werd duidelijk dat het beleid van de gemeente om nieuwe toeristenwinkels te weren uit het centrum is niet in strijd is met de Europese regelgeving.
 

Reacties 1


G de Greef 28 dec, 10:07

Toeristenwinkels....het gaat toch om omzet...... Europese regelgeving....het land gaat kapot aan regelgeving.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!