Tender Women heeft in tien jaar nooit winst gemaakt

Tender Women heeft in tien jaar nooit winst gemaakt

De winkels van modeketen Tender Women zijn sinds de vorige doorstart in 2009 altijd verliesgevend geweest. De afgelopen jaren liepen de verliezen soms op tot honderdduizend euro, blijkt uit het eerste faillissementsverslag van curator Hans Mulder.

Als gevolg van de aanhoudende verliezen is de vermogenspositie van Tender Women in de loop van de jaren sterk negatief geworden. De omzet bleef weliswaar op peil, maar als gevolg van relatief hoge huren kon geen positief resultaat worden bereikt. De slechte vermogenspositie heeft gezorgd voor liquiditeitskrapte, waardoor aanpassing en modernisering van de winkels achterwege moest blijven. Uit een analyse van de verkoopgegevens per winkel is verder gebleken dat de resultaten van de vestiging Emmeloord structureel tegenvielen, waardoor ook de redelijke resultaten van de andere winkels onder druk kwamen te staan. Daarop bleek een faillissement onafwendbaar.

Tender Women leed vorig jaar een verlies van ruim 28 duizend euro bij een omzet van 1,6 miljoen. Het jaar ervoor bedroeg het verlies bijna 104 duizend euro en de omzet 1,5 miljoen. Ook in 2015 stond de retailer bijna een ton in het rood.

Drie van de vier winkels zijn inmiddels overgenomen door kledingzaak Mission van Dick Pardijs, die tussen 2003 en 2008 al eigenaar was van Tender. Hij betaalt in totaal 55 duizend euro voor de modewinkels, die zullen worden omgebouwd tot Mission. Die formule groeit daarmee uit tot vijf vestigingen.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends