Sligro groeit met bijna tien procent

Sligro groeit met bijna tien procent

Sligro Food Group heeft vorig jaar 9,6 procent meer omzet geboekt dan in 2017. De groei kwam voornamelijk door overnames, maar ook autonoom liet het groothandelsconcern een plus zien.

De totale omzet kwam uit op bijna 2,35 miljard euro, tegenover 2,14 miljard een jaar eerder. Overnames waren goed voor 183 van de tweehonderd miljoen euro extra omzet, waarbij de acquisitie van de groothandelsactiviteiten van Heineken de grootste bijdrage leverde. Autonoom groeide de omzet van Sligro met een procent. 

Bij de Nederlandse tak bedroeg de totale omzetgroei 8,9 procent en de autonome groei 0,7 procent. In België groeide het concern harder, met 14,3 procent in totaal en 3,4 procent op eigen kracht. Winstcijfers worden later deze maand bekendgemaakt, als Sligro zijn volledige jaarcijfers publiceert.

Sligro maakte in oktober een reorganisatie bekend, waarbij tweehonderd banen op het hoofdkantoor verdwijnen. Dat heeft mede te maken met de verkoop van de supermarkten van Emté aan Jumbo en Coop. De deal leverde het groothandelsbedrijf in totaal 410 miljoen euro op.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!