Groot- en detailhandel telt weer meeste faillissementen

Groot- en detailhandel telt weer meeste faillissementen

In de sectoren groot- en detailhandel zijn vorig jaar 837 bedrijven failliet verklaard. Dat is net als in voorgaande jaren veruit het grootste aantal van alle sectoren, blijkt uit onderzoek van Graydon.

Het aantal faillissementen onder groot- en detailhandelaren is wel iets gedaald, want in 2017 gingen er nog 886 bedrijven failliet. In totaal ging vorig jaar 0,3 procent van alle bedrijven in de sector failliet. Het aantal faillissementen is in bijna alle sectoren gedaald, een trend waarvan Graydon verwacht dat die doorzet.

Tot en met november werden volgens het CBS 341 retailers failliet verklaard, zeven meer dan over de eerste elf maanden van 2017. ABN Amro voorspelde begin vorig jaar al een sterke daling van het aantal faillissementen in de detailhendel.
 

Reacties 3


arie Feenstra 3 jan, 12:15

Ja, het gaat steeds beter met de economie.... als je daarbij ook nog de bedrijven optelt die noodgedwongen stopten zonder failliet te gaan, ruimt het aardig op in retailland, niet zo verwonderlijk dat de stayers beter gaan presteren. Maar als er dan zo'n economische groei is, in 2018, dan denk ik dat je kunt stellen dat de retail nog steeds een drama is


Jan Mes 3 jan, 18:23

leugens van een nep kabinet met parasiet Rutte als aanvoerder. En alles maar duurder maken voor de domme burger die dit alles maar vreet. Ga allemaal maar eens de straat op met een geel hesje, maar geen winkels vernielen of auto's in de fik steken.


Reinder Koornstra 4 jan, 10:50

De voorspellingen dat het allemaal beter wordt blijken niet meer dan 'Wisful Thinking' , je kunt het ook 'bewuste misleiding' noemen!
Het kán natuurlijk ook niet beter gaan, omdat er niets verandert!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!