Zuidplein voor bijna twintig miljoen in het nieuw

Zuidplein voor bijna twintig miljoen in het nieuw

Een overgrote meerderheid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) van het Rotterdamse winkelcentrum Zuidplein heeft ingestemd met het plan voor een upgrading. Daardoor kan volgend jaar begonnen worden aan de verbouwing, waarmee een investering van bijna twintig miljoen euro is gemoeid.

Het plan zet vooral in op de verbetering van de ‘kwaliteit, beleving, uitstraling en verblijfswaarde’ van het winkelcentrum. Daarnaast komen er vijfduizend vierkante meter aan winkelvloeroppervlak en driehonderd parkeerplaatsen bij. “Winkelcentrum Zuidplein is een van de grootste overdekte winkelcentra van Nederland en heeft de potentie in de komende jaren de lokale en regionale aantrekkingskracht aanmerkelijk te vergroten”, zegt directeur/bestuurder Pieter Affourtit van de VvE.

Het Zuidplein heeft naar eigen zeggen weinig last gehad van de moeilijke retailmarkt in de afgelopen jaren, en is erin geslaagd een constante stroom van bijna elf miljoen bezoekers per jaar te genereren. De verwachting is dat dit aantal na de upgrading en de realisatie het project Hart van Zuid, met nieuwe functies en een versterking van het openbaar vervoerknooppunt, ‘aanzienlijk’ zal toenemen.

Het is voor het eerst in twintig jaar dat het Zuidplein een ingrijpende vernieuwing krijgt. In de komende anderhalf jaar wordt het upgradingsplan verder uitgewerkt. De verbouwingswerkzaamheden starten in het voorjaar van 2020 en zijn naar verwachting medio 2021 afgerond.

Plannen voor vernieuwing van het winkelcentrum waren er al sinds november 2017. Destijds werd onder meer gesproken over meer winkels voor mode en dagelijkse boodschappen en een bioscoop, omdat het winkelcentrum ook ’s avonds een invulling te geven.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends