MyCom doet het 'anders': helft winkels dicht

MyCom heeft zeven van zijn veertien winkels per direct gesloten. De computerspecialist had onlangs al op zijn Facebook-pagina aangekondigd het dit jaar ‘anders’ te gaan doen.

De winkels in Amstelveen, Arnhem, Leiden, Den Bosch, Den Helder, Zeist en Helmond hebben de deuren gesloten, blijkt uit informatie op de website van MyCom. Daarmee houdt de retailer filialen over in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Haarlem, Nijmegen, Roermond en Utrecht. In een Facebook-post van 19 december staat te lezen dat de computerketen zijn winkelconcept dit jaar vernieuwt, maar wordt niet gesproken over sluitingen. In de winkels wordt twintig procent korting gegeven op de 'fysiek aanwezige voorraad'. MyCom was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

MyCom werd begin vorig jaar overgenomen door de investeerders achter het failliete Kijkshop. Via het platform calltheone.com van diezelfde eigenaren kunnen consumenten onder meer deskundig advies van medewerkers van de computerspecialist inwinnen. 

MyCom werd in 2015 failliet verklaard en ging begin 2016 verder als zelfstandige keten onder leiding van Peter Groenewoud en Marco Heestermans. Eerstgenoemde is sinds oktober niet meer betrokken bij het bedrijf, meldt Tweakers. Heestermans is volgens zijn LinkedIn-profiel nog altijd ceo. Twee jaar terug zei hij nog tegenover RetailTrends dat hij het aantal winkels weer wilde laten groeien naar twintig.

Reacties 3


Jan Stenen 9 jan, 10:46

Den helder, 1 van de steden met een zeer hoge leegloop. Zelfs H&M trekt zich er terug.


Elisa Stoeltie 9 jan, 20:09

Wat te denken van Zeist, daar staan nog heel veel panden leeg en nu komt er weer een bij, ben bang dat het in Zeist nooit meer goed gaat komen. Eens de parel van de Heuvelrug!


schapie3 33 25 jan, 10:25

lekker is dit, heb ik net mijn pc daar naartoe gebracht op hem te upgraden gaan de winkels dicht. ik zit nu al 3 weken te wachten en er is slechte bereikbaarheid via telefoon

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!