Amazon overtreedt Duitse wet met Dash-button

Amazon overtreedt Duitse wet met Dash-button

Klanten worden bij een aankoop via een Amazon Dash-button onvoldoende geïnformeerd over de prijs die zij betalen. Daarmee zijn de koopknoppen in strijd met de wet, zo bepaalde een Duitse rechtbank afgelopen week.

Een Duitse consumentenorganisatie had de zaak tegen Amazon aangespannen. Consumenten moeten op het moment van de transactie weten wat zij betalen, zo voerde de organisatie aan. Omdat dat bij een herhalingsaankoop met Amazon Dash niet het geval is, is de button strijdig met het consumentenrecht. "We staan altijd open voor innovatie, maar als innovatie betekent dat de consument in een nadelige positie wordt gebracht en prijsvergelijkingen moeilijk worden gemaakt, dan bestrijden we dat", zegt bestuurder Wolfgang Schuldzinski van de consumentenorganisatie in een verklaring.

Amazon is ervan overtuigd dat Dash voldoet aan de Duitse wetgeving, zegt een woordvoerder tegen Reuters. "Deze uitspraak is niet alleen vijandig tegenover innovatie, maar weerhoudt klanten er ook van een weloverwogen beslissing te nemen over de vraag of een service als Dash een handige winkelervaring biedt.” De e-commercereus laat weten de uitspraak aan te vechten.

Amazon Dash is sinds 2016 beschikbaar in Duitsland, Oostenrijk en het Verenigd Koninkrijk. Na het eenmalig instellen van de Dash hoeven gebruikers slechts op de knop te drukken om hun favoriete product of het product wat op de knop staat te bestellen. Het apparaat neemt vervolgens de rest van de bestelling voor zijn rekening. Er zijn knoppen van merken als Ariel, Dettol en Gillette, terwijl klanten ook zelf knoppen kunnen instellen.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!