River Island sluit winkels in de Benelux

River Island sluit winkels in de Benelux

Modeketen River Island doet al zijn winkels in Nederland en België dicht. Dat melden bronnen uit de markt aan RetailNews en wordt bevestigd door een woordvoerder van de Britse keten.

River Island opende in 2006 zijn eerste Nederlandse winkel in Amsterdam. Later volgden nog winkels in Den Haag, Alkmaar, Groningen en Rotterdam (twee). De winkels in Alkmaar en Rotterdam Alexandrium werden in een eerder stadium al gesloten. In België is River Island nu nog te vinden aan de Meir in Antwerpen.

Het besluit zou vorige week in Londen bekend zijn gemaakt aan alle managers uit Nederland. De modeketen is volgens een bron al enkele jaren verliesgevend. Mogelijk gaat River Island het faillissement aanvragen voor zijn winkels in deze regio, maar daar kan de woordvoerder nog niets over zeggen. Het Britse bedrijf komt later deze week met een persverklaring.

Wanneer de winkels dichtgaan, is nog niet bekend. In Antwerpen zou de winkel in april of mei sluiten, maar ook dat kan de woordvoerder niet bevestigen. 

River Island heeft momenteel 350 zo'n winkels, waarvan de meeste in eigen land te vinden zijn. De modeketen is ook met franchisevestigingen actief in Azië en het Midden-Oosten.

Reacties