Misura Sartoria heeft de ambitie om uit te groeien naar meerdere ateliers ‘op nationaal en internationaal niveau’. Dat laat mede-eigenaar Rick Versnel weten tegenover RetailTrends. De maatpakkenverkoper opent binnenkort zijn derde atelier in Amsterdam.

Misura Sartoria neemt op de Zuidas de plek over van The TailorMates, waarvan de inventaris en goodwill voor 57 duizend euro uit het faillissement zijn overgenomen. “Voor ons ging het vooral in de locatie, waar we heilig in geloven”, aldus Versnel.

De twee andere winkels bevinden zich in Amersfoort en Rotterdam, waar het bedrijf volgens hem ‘met twintig tot 25 procent per jaar groeit’. Waar de volgende vestigingen geopend worden, weet Versnel nog niet. “Dat is het mooie aan het avontuur.  We weten nu nog niet wat er morgen gaat gebeuren. Dat kunnen we vandaag nog beslissen.”

De maatpakkenverkoper ‘laat zich niet belemmeren door landsgrenzen’, stelt hij. Düsseldorf, Keulen en Antwerpen zijn net zo goed opties voor een vierde winkel als Eindhoven, Nijmegen of Breda. “Zodra we een mooie plek op ons pad tegenkomen, stappen we in.”

Lees meer over de ambities van Misura Sartoria, opgericht door een voormalige manager van mannenmodeketen Setpoint, op RetailTrends.