Action wil naar V&D én winkelpark in Groningen

Action wil naar V&D én winkelpark in Groningen

Action wil een nieuwe vestiging openen in het voormalige pand van V&D in Groningen. Dat heeft de discounter laten weten in een brief aan de gemeente, schrijft het Dagblad van het Noorden.

Tot voor kort was het tijdelijke winkelcentrum de Grote Roltrap in het pand te vinden. Action hoopt zich nu te vestigingen in het keldergedeelte van het oude warenhuis. 

Action wil ook een winkel openen op het winkelpark Sontplein, waar onder meer MediaMarkt, Leen Bakker en McDonald's te vinden zijn. Daar wil de gemeente echter niet aan meewerken. Er zijn strenge vestigingsregels opgesteld om te voorkomen dat er concurrentie voor de binnenstad op het plein aan de rand van het centrum neerstrijken. Zo moeten winkels minimaal 1500 vierkante meter groot zijn en worden bepaalde branches, zoals huishoudelijk, uitgesloten.

Action zegt een filiaal te willen openen van 1505 vierkante meter en noemt het uitsluiten van winkelbranches ‘zeker in deze marktomstandigheden strijdig met Europese regels’. De Stichting Exploitatie Winkelpark Sontplein vecht de weigering nu aan bij de rechter.

Reacties

Weer terug bij af, midden in Groningen, in het pand waar ik in 1967 mijn eerste stappen zette in wat na mijn legertijd een lange carrière bij V&D zou worden. In de kelder waar ik een jaar adjunct-chef van de grote huishoudafdeling was! U merkt het, nostalgie!
Succes, Action!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 18 januari 2019 om 11:07

Laatste nieuws

RetailTrends