Denham komt in Chinese handen

De Chinese investeerder Trendy heeft een meerderheidsbelang verworven in Denham The Jeanmaker. De Amsterdamse jeansverkoper hoopt zo de komende jaren ‘fors verder te groeien’ in China.

Trendy neemt het meerderheidsbelang over van Amlon Capital. Oprichter en chief creative officer Jason Denham blijft als aandeelhouder verbonden aan het merk, terwijl ceo Ludo Onnink opstapt en wordt opgevolgd door Andre Chen. Denham en Trendy startten in 2017 al een joint-venture in China om het bedrijf daar op te bouwen. Tot deze maand zijn er zestien winkels in belangrijke steden in het land geopend.

Trendy is volgens Onnink een ‘sterk retailbedrijf’ met duizenden winkels in China, dat de laatste jaren met succes merken als Miss Sixty en Superdry in het land heeft gelanceerd. “Met Trendy als aandeelhouder is dit een mooie stap om de volgende tien jaar van onze geschiedenis in te gaan en om ambitieus verder te groeien.” Een overnamebedrag wordt niet bekendgemaakt.

De nieuwe eigenaar ziet veel mogelijkheden om Denham te laten groeien in zowel bestaande als nieuwe markten, zegt Chen. Het label wil ‘een nog invloedrijker jeansmerk voor de toekomst’ worden. “Dit zullen we doen door ons jeansaanbod nog verder te verbeteren, maar ook door andere categorieën toe te voegen of uit te bouwen.”

Denham heeft eigen winkels in Nederland, Duitsland, Japan en China. Denham liet eerder al weten te mikken op tientallen vestigingen in China.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!