Benelux is lichtpuntje voor krimpend Beter Bed

Benelux is lichtpuntje voor krimpend Beter Bed

Beter Bed heeft zijn totale omzet vorig jaar met ruim drie procent zien dalen tot 396,3 miljoen euro. In Nederland en België boekte de beddenretailer groei, maar in vrijwel alle andere markten liep de omzet terug.

De Nederlandse winkels van Beter Bed en Beddenreus waren goed voor een like-for-like groei van 2,5 procent en een totale omzetstijging van 1,9 procent. In België pluste de retailer zelfs met 46,1 procent in totaal en met 17,6 procent op vergelijkbare basis. Bij onze zuiderburen werden in 2018 zes nieuwe winkels geopend, waarmee het totaal op zestien komt. In Nederland bleef het aantal door één sluiting en één nieuwe vestiging gelijk op 117.

Van de overige landen waar Beter Bed actief is, liet alleen Oostenrijk een kleine plus van de vergelijkbare omzet zien. In Duitsland liep de like-for-like omzet met 6,4 procent terug, in Zwitserland en Zweden met respectievelijk 11,2 en 3,6 procent. Door de opening van elf nieuwe winkels wist Beter Bed zijn totale omzet in Zweden nog wel met 15,5 procent op te voeren.

Beter Bed trok zich het afgelopen jaar terug uit Spanje en sloot een fors aantal vestigingen van Matratzen Concord, met name in Duitsland. Daardoor daalde het totale winkelbestand van het Nederlandse beddenconcern in 2018 van 1188 naar 1009 winkels. 

Uitgebreidere resultaten met onder meer winstcijfers over 2018 worden later bekendgemaakt. De retailer kondigde onlangs al aan tot en met 2020 25 miljoen euro te willen investeren om de resultaten te verbeteren. 
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends