Scotch & Soda op zoek naar nieuwe ceo

Scotch & Soda op zoek naar nieuwe ceo

Dirk-Jan Stoppelenburg treedt na vijf jaar terug als ceo van Scotch & Soda. Hij wordt benoemd tot nieuwe voorzitter van de raad van bestuur, als opvolger van Michiel Witteveen.

Stoppelenburg kiest ervoor om meer tijd door te brengen met zijn familie in Zweden. Hij begeleidt de komende periode de zoektocht naar een opvolger. Tot die tijd blijft hij aan als ceo.

Witteveen blijft ook betrokken bij het Nederlandse modemerk. De huidige ceo van Blokker Holding wordt regulier lid van de board.

Scotch & Soda heeft onder leiding van Stoppelenburg een omnichannelstrategie geïmplementeerd, waarbij de focus meer op de verkoop via eigen winkels en de webshop is komen te liggen. Momenteel wordt bijna zeventig procent van de omzet via eigen kanalen behaald. Ook is het resultaat van de bedrijfsactiviteiten opgelopen, tot 52 miljoen in het afgelopen jaar. Onder de streep stond vorig boekjaar een winst van negen ton.

Het modebedrijf is in handen van voormalig V&D-eigenaar Sun Capital. De Amerikaanse investeringsmaatschappij zou Scotch & Soda vorig jaar in de etalage hebben gezet.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends