Praxis geeft 'groot deel' van zijn winkels een update

Praxis geeft 'groot deel' van zijn winkels een update

Praxis steekt vanaf 2020 zeker een aantal bouwmarkten in een nieuw jasje. De winkels worden volgens MIX verbouwd volgens het voorbeeld in Zwolle, waar de vestiging eind vorig jaar vernieuwd zijn deuren heropende.

De winkel in Zwolle is voorzien van een nieuwe look & feel en een ruimer assortiment. Onlangs maakte Praxis aan zijn franchisenemers bekend dat meer vestigingen naar voorbeeld van die winkel worden verbouwd. Moederconcern Maxeda bevestigt dat ‘een groot deel’ van de winkels een update krijgt, te beginnen met die aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. “De uitrol zal starten vanaf 2020 nadat de oude Formido-winkels zijn geïntegreerd in Praxis”, zegt een woordvoerder.

Heel veel vernieuwingen zijn niet nodig om een bouwmarkt toekomstbestendig te houden, zei Praxis-topman Joost de Beijer onlangs nog in RetailTrends. Het allerbelangrijkst is volgens hem dat je binnen de assortimenten waarin je groot en belangrijk wilt zijn, zoveel mogelijk keuze biedt. “Als je daarin gaat snijden, ben je niet goed bezig.”

Maxeda bouwde in de afgelopen anderhalf jaar al tientallen Formido-vestigingen om naar Praxis. Sinds oktober is de keten daardoor de grootste bouwmarktformule van Nederland gemeten naar het aantal vestigingen. 

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!