JD Sports groeit nog steeds als kool in Nederland

JD Sports groeit nog steeds als kool in Nederland

JD Sports heeft zijn omzet in Nederland het afgelopen boekjaar met bijna de helft zien oplopen. De Britse retailer was hier goed voor 68,3 miljoen euro omzet, tegenover 46,9 miljoen een jaar eerder. Dat blijkt uit de jaarrekening van het zusterbedrijf van Perry Sport en Aktiesport over de periode tot en met begin februari 2018.

JD Sports behaalde zowel in de fysieke winkels als online flink meer omzet. In de winkelstraat liep de omzet met ruim eenderde op naar 59,5 miljoen euro. De online omzet groeide zelfs met ruim 150 procent tot 8,8 miljoen euro. Het online omzetaandeel ligt daarmee op bijna dertien procent. Het afgelopen boekjaar telde een week meer dan een jaar eerder.

De fashionspeler opent nog altijd nieuwe winkels in ons land en verhuist ook naar steeds grotere locaties. Een jaar terug waren er in totaal 25 winkels te vinden in Nederland, twee meer dan een jaar eerder. Inmiddels staat de teller op 28 winkels.

Door de winkelopeningen loopt ook het aantal medewerkers flink op. Het afgelopen boekjaar waren er gemiddeld 531 werknemers in dienst, tegenover 347 een jaar eerder. 

Uit de jaarrekening blijkt verder dat de winst van JD Sports iets is teruggelopen. Bleef er eerder nog 2,2 miljoen euro onder de streep over, kwam de winst het afgelopen boekjaar uit op 1,8 miljoen.

Reacties