UberEats breidt aanwezigheid in Nederland snel uit

UberEats voegt in de eerste helft van dit jaar drie steden toe aan zijn Nederlandse bezorggebied. Delft is de eerste nieuwe plaats waar de maaltijdbezorger van start gaat, zegt general manager Aukeline Tolman van UberEats Nederland tegenover het FD.

Momenteel zijn twaalfhonderd Nederlandse restaurants aangesloten bij het foodplatform van Uber. Ook dat aantal hoopt Tolman dit jaar te verdubbelen. Binnenkort gaat UberEats ook bestellingen aannemen voor restaurants die eigen bezorgers hebben, waarna het volgens haar hard kan gaan met de aanmeldingen. “We willen restaurants de keuze geven of zij zelf hun bestellingen willen bezorgen, of dat ze dat via ons laten doen.”

Tot nu toe bezorgt alleen Thuisbezorgd.nl voor restaurants met eigen bezorgers. Eerder doken al geruchten op dat concurrenten die plannen ook hadden. Naast UberEats zou ook Deliveroo met die gedachte spelen.

UberEats is momenteel actief in de vier grote steden, Haarlem, Amstelveen en Groningen. Voorlopig richt het platform zich op grote en middelgrote steden, omdat daar genoeg koeriers, een goede selectie restaurants en voldoende vraag is. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!