Top van Bristol weer op de schop

Schoenenconcern Euro Shoe Group heeft een nieuwe ceo en voorzitter benoemd. Elise Vanaudenhove is voortaan ceo van het moederbedrijf van Bristol, terwijl Annick Van Overstraeten de rol van voorzitter op zich neemt. Dat meldt zakenkrant De Tijd.

Elise Vanaudenhove behoort tot de derde generatie van het bedrijf, dat in 1925 door de broers Omer en Luc Vanaudenhove werd opgericht. Euro Shoe Group werd voorheen geleid door haar oom Philippe Vanaudenhove, terwijl ze zelf directeur voor België was. 

Philippe Vanaudenhove blijft lid van de raad van bestuur. Hij nam ruim een jaar geleden het roer bij Euro Shoe Group nog over, toen ceo Kurt Moons de wacht werd aangezet. De nieuwe voorzitter Annick Van Overstraeten is ceo van de Belgische restaurantketen Lunch Garden en al enkele jaren extern bestuurder bij Euro Shoe. Ze volgt Kenneth Vanaudenhove op, die met pensioen gaat.

Euro Shoe Group ziet ook financieel directeur Bart Rayen vertrekken. De huidige logistiek en marketingdirecteur Veerle Stoffelen is benoemd tot zijn opvolger. Verder is een nieuwe operationeel directeur aangesteld.

Het moederbedrijf van Bristol kreeg vorig jaar het statuut ‘bedrijf in herstructurering’, nadat het verlies was opgelopen en omzet teruggelopen. Ook werd bekend dat zo’n twintig vestigingen gingen sluiten en topman Roland Palmer van Alibaba Benelux en cfo Susan Lenderink van de Bijenkorf waren benoemd tot bestuurders.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!