MyCom vraagt faillissement aan: 'Businessmodel is prehistorisch'

MyCom vraagt faillissement aan: 'Businessmodel is prehistorisch'

MyCom is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. De computerketen had zijn laatste zeven filialen en webwinkel in ons land al gesloten. Bij MyCom werken zeventig mensen.

Dat de computerketen in zwaar weer verkeerde, werd vorige maand duidelijk na de sluiting van zeven filialen. Deze week volgden ook de filialen in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Haarlem, Nijmegen, Utrecht en Roermond.

Directeur Marco Heestermans stelt dat het huidige businessmodel definitief is achterhaald. “Dat retail een uitdagende branche is, zal niemand vreemd in de oren klinken,” geeft hij aan. De IT- en elektronicabranche is volgens hem al jaren gewend om met minimale marges te werken. “Nadat in 2018 de marges nóg verder onderuit zijn gegaan, lijkt het traditioneel inkopen van handelsgoederen en zelf voorraad houden, definitief een prehistorisch businessmodel.”

MyCom heeft naar eigen zeggen met hulp van de Zweedse investeerders, die eerder ook Kijkshop kochten, geprobeerd het verdienmodel te veranderen. Zo kwamen de medewerkers beschikbaar voor advies in de app Kijk Bij Mij, de opvolger van Kijkshop. Met een crediteurenakkoord en door het sluiten van de verliesgevende winkels hoopte de retailer het resultaat te verbeteren, maar die maatregelen kwamen te laat. Ook bij Kijk Bij Mij is het niet meer mogelijk om bestellingen te plaatsen.

Reacties

Je moet je af gaan vragen of die Zweedse investeerders wel kennis van zaken hebben, of is dit een vorm van witwas praktijken?.

Geplaatst door Marco Declemy op 25 januari 2019 om 18:12

die zweedse inversteeder heeft inderdaad niet veel kans van slagen... vooral de ceo denkt dat hij een hoop kennis van zaken heeft maar nope... hij maakt nu het 2e bedrijf kapot hopelijk komt er geen 3e die hij wil overnemen en naar de klote helpt.

Geplaatst door eddy white op 25 januari 2019 om 20:57

Ik vind t vervelend voor die mensen die daar in de winkels werken. Maar ik vind t zo lekker voor die Zweedse KIJKBIJMIJ maffia, en onze grote vriend Ben met zn mooie verhaaltjes. Ik zeg KARMA IS A BITCH.

Geplaatst door Willem Sijne op 26 januari 2019 om 11:13

Minimale marges op wellicht dure locaties..... Dan dien je wel heel veel consumenten over te vloer te krijgen.

Geplaatst door D. van Asch op 28 januari 2019 om 10:59

De curator mag hier wel eens goed onderzoek naar doen en bekijken hoeveel geld er naar Zweden is gevloeid. Dat hele Kijkbijmij is door Kijkshop gefinancierd, omgevallen en voor een prikkie doorgestart om vervolgens het zelfde kunstje bij MyCom uit te voeren.

Geplaatst door Seb Seb op 28 januari 2019 om 14:24

Makkelijk vaststellen "Businessmodel is prehistorisch" als de oorzaak van alweer een debacle gezocht moet worden bij een totaal incompetente directie van zowel MyCom als Kijkshop gezocht moet worden. Met de juiste mensen én intentie waren beide bedrijven, zeker na ingrijpende heroriëntatie, absoluut levensvatbaar. Dubieuze gang van zaken...

Geplaatst door Jan Maas op 28 januari 2019 om 17:44

Duidelijk het gemis van "het spaarvarken"!

Geplaatst door Lennard De Ronde op 11 februari 2019 om 18:26

Laatste nieuws

RetailTrends