MyCom vraagt faillissement aan: 'Businessmodel is prehistorisch'

MyCom is vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Gelderland. De computerketen had zijn laatste zeven filialen en webwinkel in ons land al gesloten. Bij MyCom werken zeventig mensen.

Dat de computerketen in zwaar weer verkeerde, werd vorige maand duidelijk na de sluiting van zeven filialen. Deze week volgden ook de filialen in Amsterdam, Apeldoorn, Breda, Haarlem, Nijmegen, Utrecht en Roermond.

Directeur Marco Heestermans stelt dat het huidige businessmodel definitief is achterhaald. “Dat retail een uitdagende branche is, zal niemand vreemd in de oren klinken,” geeft hij aan. De IT- en elektronicabranche is volgens hem al jaren gewend om met minimale marges te werken. “Nadat in 2018 de marges nóg verder onderuit zijn gegaan, lijkt het traditioneel inkopen van handelsgoederen en zelf voorraad houden, definitief een prehistorisch businessmodel.”

MyCom heeft naar eigen zeggen met hulp van de Zweedse investeerders, die eerder ook Kijkshop kochten, geprobeerd het verdienmodel te veranderen. Zo kwamen de medewerkers beschikbaar voor advies in de app Kijk Bij Mij, de opvolger van Kijkshop. Met een crediteurenakkoord en door het sluiten van de verliesgevende winkels hoopte de retailer het resultaat te verbeteren, maar die maatregelen kwamen te laat. Ook bij Kijk Bij Mij is het niet meer mogelijk om bestellingen te plaatsen.

Reacties 7


Marco Declemy 25 jan, 18:12

Je moet je af gaan vragen of die Zweedse investeerders wel kennis van zaken hebben, of is dit een vorm van witwas praktijken?.


eddy white 25 jan, 20:57

die zweedse inversteeder heeft inderdaad niet veel kans van slagen... vooral de ceo denkt dat hij een hoop kennis van zaken heeft maar nope... hij maakt nu het 2e bedrijf kapot hopelijk komt er geen 3e die hij wil overnemen en naar de klote helpt.


Willem Sijne 26 jan, 11:13

Ik vind t vervelend voor die mensen die daar in de winkels werken. Maar ik vind t zo lekker voor die Zweedse KIJKBIJMIJ maffia, en onze grote vriend Ben met zn mooie verhaaltjes. Ik zeg KARMA IS A BITCH.


D. van Asch 28 jan, 10:59

Minimale marges op wellicht dure locaties..... Dan dien je wel heel veel consumenten over te vloer te krijgen.


Seb Seb 28 jan, 14:24

De curator mag hier wel eens goed onderzoek naar doen en bekijken hoeveel geld er naar Zweden is gevloeid. Dat hele Kijkbijmij is door Kijkshop gefinancierd, omgevallen en voor een prikkie doorgestart om vervolgens het zelfde kunstje bij MyCom uit te voeren.


Jan Maas 28 jan, 17:44

Makkelijk vaststellen "Businessmodel is prehistorisch" als de oorzaak van alweer een debacle gezocht moet worden bij een totaal incompetente directie van zowel MyCom als Kijkshop gezocht moet worden. Met de juiste mensen én intentie waren beide bedrijven, zeker na ingrijpende heroriëntatie, absoluut levensvatbaar. Dubieuze gang van zaken...


Lennard De Ronde 11 feb, 18:26

Duidelijk het gemis van "het spaarvarken"!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!