Opvolger van Athleteshop staat in de startblokken

Opvolger van Athleteshop staat in de startblokken

Webwinkel JustAthlete start volgende maand met de verkoop van sport- en outdoorartikelen. Eigenaar Ayalon Blog heeft de techniek van het failliete Athleteshop overgenomen.

JustAthlete heeft vrijwel hetzelfde logo als Athleteshop en ook de slogan ‘the athlete in everyone’ is overgenomen. Toch heeft de nieuwe webwinkel volgens Blog ‘niks met Athleteshop te maken’ en ging het hem alleen om de achterliggende techniek. “Met hun verkoop door heel Europa deed Athleteshop een mooi kunstje”, zegt hij tegen RTV Noord. Ook de content van de site, in verschillende talen met 170 duizend artikelen, noemt hij waardevol.

JustAthlete laat op zijn website weten bezig te zijn met het opzetten van nieuwe inkoop-, distributie- en service-afdelingen. Vanaf half februari moeten consumenten er kunnen bestellen.

Athleteshop werd in juni vorig jaar failliet verklaard en twee maanden later bleek dat een doorstart er niet in zat. De naam is ‘ernstig besmeurd’, stelde curator Peter Bakker in zijn faillissementsverslag. Door leveringsproblemen kwam Athleteshop negatief in het nieuws bij het tv-programma Kassa, waarna onder meer de bestellingen afnamen en de liquiditeitsproblemen toenamen. In 2017 stond het bedrijf 3,6 miljoen euro in het rood op een omzet  van 22,7 miljoen.
 

Reacties

Goede zaak Ayalon op naar de 100 miljoen omzet. VEEL SUCCES

Geplaatst door Piet Prins op 28 januari 2019 om 21:03