Moederbedrijf Gucci verdacht van forse belastingontduiking

Moederbedrijf Gucci verdacht van forse belastingontduiking

Multinational Kering, eigenaar van onder meer Gucci en Yves Saint Laurent, hangt een belastingaanslag van 1,4 miljard euro boven het hoofd. De Italiaanse belastingautoriteit beschuldigt het bedrijf van jarenlange belastingontduiking.

Volgens de autoriteit bleek na onderzoek dat Kering jarenlang behaalde winsten naar het in Zwitserland gevestigde dochterbedrijf Luxury Goods International sluisde, meldt The Wall Street Journal. Omdat daar het zakelijke belastingtarief wezenlijk lager ligt, zou Kering op deze manier een enorm bedrag aan belasting zijn ontlopen. Het onderzoek richtte zich vooral op Kerings meest winstgevende merk Gucci over de periode 2011 tot 2017.

Kering zelf geeft aan zich van geen kwaad bewust te zijn. Via een verklaring laat het bedrijf weten dat zowel het bedrag als de belastingontduiking niet klopt. De Italiaanse overheid beslist binnenkort of het onderzoek wordt omgezet in een definitieve vordering. 

Kering werd opgericht door de Franse ondernemer en multimiljardair François-Henri Pinault en wordt tegenwoordig geleid door zijn zoon. In het portfolio van Kering bevinden zich naast Gucci grote merken als Balenciaga, Stella McCartney en Alexander McQueen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!