Geen doorstart voor meubelketen Chateau D'Ax

Geen doorstart voor meubelketen Chateau D'Ax

Het is de curator niet gelukt om een doorstart te realiseren voor de Nederlandse winkels van Chateau D’Ax. Er is met diverse partijen overleg gevoerd, maar een doorstart behoorde niet tot de mogelijkheden. Dat laat curator Willem van Nielen weten in zijn faillissementsverslag.

De Italiaanse formule werd begin november in ons land failliet verklaard, nadat het in eigen land al uitstel van betaling moest aanvragen. De meubelverkoper had zo’n tien winkels in Nederland, die voornamelijk op woonboulevards te vinden waren.

De omzet lag in 2017, het laatste jaar waarover de cijfers beschikbaar zijn, op 5,6 miljoen euro. Een jaar eerder werd er voor een kleine vijf miljoen euro verkocht. Het verlies lag in beide jaren rond de miljoen euro.

Verschillende partijen hebben na het faillissement een bod uitgebracht op de aanwezige voorraad en inventaris. Dat heeft een bedrag van 415 duizend euro opgeleverd voor de boedel. De voorraad werd tot eind december in de winkels van Chateau D’Ax verkocht.

Reacties

En waar kan je nu terecht als je een probleem met je bank van Chateau d'ax hebt?

Geplaatst door D.J. De Vrij op 10 juni 2019 om 11:54

Chat. d'Ax beantwoord geen enkele mail. Het moederhuis in Italie beantwoord ook geen vragen noch klachten, zelfs opgesteld in engels en frans. dus geld is verloren..... heel triestig voor elke gedupeerde !!

Geplaatst door karina De Backer op 3 augustus 2019 om 08:57

in Spanje zijn alle winkels Chateau d' Ax Gerona, Barcelona, Madrid leeg, aangekochte meubels spoorloos !!

Geplaatst door karina De Backer op 3 augustus 2019 om 08:59

Waardeloos bedrijf!!! Ik heb zo'n spijt van mijn aankoop!!! Nooit weer. Goed dat dit zaakje ophoepelt!!!!

Geplaatst door Anja Stutterheim op 28 mei 2020 om 09:14

Laatste nieuws

RetailTrends