Nelson troefde zeven partijen af in strijd om failliete schoenenketen

Nelson troefde zeven partijen af in strijd om failliete schoenenketen

Acht gegadigden brachten na het faillissement van Bovendeert een bod op de schoenenketen uit. Branchegenoot Nelson deed het meest gunstige bod voor de boedel, melden curatoren Daan Schalken en Ferry Ortiz Aldana in hun faillissementsverslag.

In totaal hadden zo’n vijftien partijen interesse getoond in Bovendeert. Zij kregen na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring toegang tot een digitale dataroom.

Nelson maakte twee weken terug al bekend vier van de vijftien winkels van Bovendeert toe te voegen aan zijn winkelbestand. Ook wordt met een aantal medewerkers gesproken om bij de retailer in dienst te komen. De overgenomen locaties bevinden zich in Eindhoven, Etten-Leur, Oosterhout en Valkenswaard.

Uit het faillissementsverslag blijkt dat de verkoop van Bovendeert ruim 360 duizend euro heeft opgebracht. Het meeste geld ging naar de schoenenvoorraad, terwijl 75 duizend euro is betaald voor de goodwill en veertienduizend euro voor de inventaris.

Bovendeert zag zijn omzet in 2017 teruglopen van 4,1 naar 3,8 miljoen euro, ten opzichte van een jaar eerder. Het verlies liep tegelijkertijd op van 457 naar 501 duizend euro. De Brabantse keten had zo’n 125 mensen in dienst. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!