Dit zijn de nieuwste pareltjes van Camper

Dit zijn de nieuwste pareltjes van Camper

Camper mag dan een keten zijn, maar het schoenenmerk maakt er al jaren een sport van om iedere nieuwe winkel totaal te laten verschillen van alle voorgaande. Dat blijkt ook weer uit de drie vestigingen die recent hun deuren openden in Barcelona, Moskou en het Italiaanse Fidenza.

De nieuwste vestiging in Barcelona, waar een kleine veertig jaar geleden ook de allereerste Camper zijn deuren opende, ligt aan de bekende winkelboulevard Passeig de Gracià. Holle, keramieken tegels die vrijwel alle oppervlakken bekleden bepalen hier het interieur. Ze fungeren als podium voor de schoenen, waarbij de planken voor laarzen en grotere accessoires wat breder zijn gemaakt. Tegels in dezelfde kleur zijn gebruikt om de balie te bekleden. Het interieur is afkomstig van Kengo Kuma & Associates, dat in 2015 ook de winkel in Milaan met planken tot aan het...

Camper mag dan een keten zijn, maar het schoenenmerk maakt er al jaren een sport van om iedere nieuwe winkel totaal te laten verschillen van alle voorgaande. Dat blijkt ook weer uit de drie vestigingen die recent hun deuren openden in Barcelona, Moskou en het Italiaanse Fidenza.

De nieuwste vestiging in Barcelona, waar een kleine veertig jaar geleden ook de allereerste Camper zijn deuren opende, ligt aan de bekende winkelboulevard Passeig de Gracià. Holle, keramieken tegels die vrijwel alle oppervlakken bekleden bepalen hier het interieur. Ze fungeren als podium voor de schoenen, waarbij de planken voor laarzen en grotere accessoires wat breder zijn gemaakt. Tegels in dezelfde kleur zijn gebruikt om de balie te bekleden. Het interieur is afkomstig van Kengo Kuma & Associates, dat in 2015 ook de winkel in Milaan met planken tot aan het plafond ontwierp.

Ook in de winkel in Fidenza staat keramiek centraal, zij het met een compleet ander resultaat. Zwart en grijs voeren hier de boventoon. De toonbank en de grote trap zijn de visuele hoofdrolspelers in de ruimte, en zijn gemaakt van zwart staal en grijs rookglas. Het touw dat de bovenverdieping afdekt onttrekt niet alleen de stapels schoenendozen aan het zicht, maar is ook een subtiele verwijzing naar de opvallende veters die Camper kenmerken.

In de Russische hoofdstad heeft Camper geprobeerd iets neer te zetten waarmee de lokale bevolking vertrouwd is, en wat tegelijkertijd Europees 'stijlvol en modern' is. Daarom zijn enerzijds enkele klassieke details gehandhaafd, zoals de industriële magazijnstellingen en de mat witte tegels die populair waren in supermarkten in Sovjet-Moskou. Verder is gekozen voor minimale vormen en kleuren en maximale functionaliteit in de ruimte van slechts 32 vierkante meter. De betonnen vloeren en het prominente gebruik van rood vertegenwoordigen volgens de Russische designer Maxim Maximov 'de kleine details van onze jeugd'.

Dit is een premium artikel

Verder lezen?

Sluit je net als 2.500 bedrijven aan bij de RetailTrends-community

Slechts €10 voor de eerste maand

Word member van RetailTrends en krijg;
✅ toegang tot alle premium content;

✅ het RetailTrends-magazine (print + online);

✅ net als 40.000 nieuwsbriefabonnees dagelijks het laatste nieuws in je mailbox;

✅ gratis vacactureplaatsingen op RetailTrends Jobs;

✅ korting op RetailTrends-events.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!